5 Tips Ringkas Untuk Mengelakkan Kaki Kejang Dikalangan Ibu Hamil

Friday, July 03, 2015

Masalah kaki kejang sering terjadi dikalangan ibu hamil. Hanya ibu hamil saja yang tahu betapa seksanya kalau kena. Dalam bahasa kampungnya tangkap mengkarung. Untuk mengembalikan keadaan asal mengambil masa. Jadi jom amalkan 5 tips ini untuk mengelakkan kekejangan kaki :-

1) Pemilihan Kasut

Pengunaan kasut yang sesuai dan selesa sepanjang hari sangat penting. Gunakan stoking yang sesuai untuk sokongan bagi membantu ibu-ibu hamil daripada mengalami kekejangan.

2) Senaman Regangan

Buat Senaman regangan otot sebelum tidur. Anda boleh menarik jari kaki ke arah lutut sambil menolak tumit jauh dari badan.

3) Banyakkan Pergerakan

Elakkan daripada berdiri untuk tempoh masa yang agak lama. Apabila duduk pula, sentiasa putarkan buku lali dan lakukan pergerakan kaki.

4) Minum Susu atau Suplemen Kalsium

Amalkan minum susu atau pengambilan suplemen kalsium setiap hari. Seelok-oloknya ambil sebelum tidur. Anda juga disyorkan untuk mengambil Ostematrix Shaklee sebagai suplemen kalsium.

5) Tinggikan Kaki

Sewaktu tidur anda hendaklah meletakkan alas kaki dengan bantal. Ini dapat meninggikan paras kaki berbanding badan.


Bagaimana Ostematrix membantu mengatasi masalah kekejangan ?

Ostematrix adalah kalsium yang isinya paling seimbang memastikan kadar penyerapannya adalah 99%. Formulanya yang unik dibuat daripada mineral semulajadi dan garam mineral dari Laut Mati, mengandungi  kalsium, magnesium, forforus dan vitamin D, Zinc, kuprum, manganes dan boron. Nutrien-nutrien ini perlu diambil bersama-sama untuk penyerapan oleh tubuh dan menghalang endapan sesetengah mineral. Kajian menunjukkan suplemen kalsium akan meningkatkan ketumpatan tulang wanita yang telah berumur secara berkesan.

Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kekejangan, kebas-kebas, sakit sendi dan arthiritis.

Bagaimana mahu mendapatkan Ostematrix ?

Anda boleh menghubungi Feni melalui salah satu medium dibawah :-

Safeni Feni
SMS | Telegram | Whatsapp: +601115672780
Email: feni8683@gmail.com

No comments:

Terima kasih kerana sudi berkunjung ke Blog Kak Feni. Sila tinggalkan komen untuk Kak Feni kunjung ke blog anda kembali. Thanks !

Powered by Blogger.