Manfaat Omega Guard

Tuesday, August 11, 2015
*Produk ini bukan bertujuan untuk mengdiagnos, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit

Omega Guard diekstrak dari ikan laut sejuk yang terdiri daripada sardin, mackerel, herring dan achovies yang terdapat di perairan negara Jepun. Ianya dihasilkan bukan dari hati minyak ikan dan 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. Omega Guard adalah minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.

Manfaat utama

Asid lemak 

Omega 3 merupakan asid lemak yang penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan kita. Kita memerlukan omega 3 melalui makanan. Omega 3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan oleh badan. 

Mencegah penyakit saluran darah dan strok

Dengan adanya DHA dan EPA mampu menentang thrombosos, tekanan darah tinggi yang lebih rendah dan kepekatan darah, dan melancarkan peredaran darah. Omega Guard sangat efektif untuk membantu mengekalkan tekanan darah normal dan ketegangan dileher atau sakit di kepala. Ia juga mampu merendahkan kadar kolestrol, menghindarkan pembekuan darah dai dalam badan, membantu mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL mengawal masalah obesiti, mencegah arteriosclerosis, myocardial, infarction, membantu mengurangkan risiko penyakit jantung.

Membantu tumbesaran & perkembangan otak janin dan membantu perkembangan memori

DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Ianya penting terutamanya pada 3 bulan terakhir perkembangan otak janin semasa dalam kandungan. Susu ibu mengandungi kandungan DHA yang sangat tinggi. DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran, mencegah penyakit Alzheimer, memelihara penglihatan dan pendengaran serta boleh mencegah migrain. 1 kapsul Omega Guard boleh membekalkan 905mg asid-asid lemak omega-3 EPA dan HDA.

Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru

Mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatatis, SLE (Lupus Erythematosus) dan penyakit buah pinggang.

Menentang kanser

Omega-3 mampu mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat, dan kolon. Ia juga meningkatkan enterogastritis, merangsang kesihatan hati selepas pembedahan dan membantu pankreas pesakit kanser untuk berfungsi dengan lebih efektif.

Memelihara fungsi- fungsi sendi (arthritis)

Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan. Ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan. Ia juga mampu mencegah arthritis, memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout dengan effective.

Mencegah Imsomnia dan membantu mengurangkan tekanan

EPA dan DHA mempunyai keupayaan untuk menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan kesihatan mental, termasuk kemurungan, tekanan, kebimbangan (anxienty), neutasthenia, insomnia, autism, kanak-kanak hiperaktif dan penyakit schizophrenia.
Cadangan pemakanan :
Untuk penjagaan kesihatan : 2 kali sehari, 2 hingga 4 kapsul (sebelum atau sesudah makan)
Untuk sakit tulang, kolestrol tinggi, tekanan darah tinggi : 2 kali sehari, 2 kapsul setiap kali


Omega Guard adalah minyak ikan terbaik dunia. Kandungan EPA dan DHA yang tertinggi berbanding dengan produk minyak ikan yang terdapat dalam pasaran.

Siapa yang memerlukan Omega Guard 

✔ Ibu menyusu
✔ Mereka yang mempunyai masalah berat badan
✔ Mereka yang mementingkan kesihatan 
✔ Wanita hamil
✔ Kanak-kanak untuk perkembangan otak
✔ Mereka yang mengalami masalah sakit sendi

Hubungi Feni untuk dapatkan Omega Guard anda melalui salah satu medium di bawah :-

Safeni Feni
SMS | Telegram | Whatsapp: +601115672780
Email: feni8683@gmail.comNo comments:

Terima kasih kerana sudi berkunjung ke Blog Kak Feni. Sila tinggalkan komen untuk Kak Feni kunjung ke blog anda kembali. Thanks !

Powered by Blogger.