KULIT CERAH SEKATA DENGAN VITAMIN C DAN ESP

Ini adalah gabungan hebat antara suplemen shaklee. Kedua ini menjadikan kulit bertambah cerah bermula dari dalaman.

Bukan saja untuk kulit muka malah seluruh tubuh pun boleh cantik dengan 2 suplemen ini.

ESP dihasilkan daripada soya NON-GMO yang selamat untuk diamalkan. Sumber protein yang penting untuk pertumbuhan sel-sel kulit yang baru yang lebih sihat dan cantik.Berapa banyak protein yang diperlukan oleh badan?

Ini bergantung kepada gaya hidup anda, juga faktor fisiologi anda seperti jantina (lelaki perlukan lebih protein berbanding wanita). Minimum protein yang diperlukan dalam sehari ialah kira-kira 1 gram per kg berat badan (jika berat anda ialah 60 kg, maka anda perlu makan sekurang-kurangnya 60 gram sehari). Namun makan terlalu banyak protein juga tidak digalakkan, melainkan anda melakukan banyak kerja berat, seperti weight training (intensiti tinggi). Pengambilan protein yang maksimum yang boleh diambil manusia normal ialah kira-kira 3 gram per kg berat badan.

Berapa banyak VITAMINN C yang diperlukan oleh badan?

Terdapat banyak pendapat mengenai jumlah sebenar Vitamin C yang diperlukan oleh seorang individu setiap hari. Ianya antara 250mg hingga 1000gram setiap hari. Pengambilan vitamin c dalam dos yang melebihi 2000mg adalah tidak digalakkan kerana badan tidak mampu menyimpan vitamin dalam kuantiti yang banyak sekaligus dan vitamin c mudah terhapus. Pengambilan yang berlebihan juga akan memberi kesan sampingan kepada badan seperti cirit birit atau sakit perut.Antara kebaikan mengamalkan Vitamin C dan ESP ini :

Menguatkan sistem imun
✔ Berasa lebih muda
✔ Meningkatkan tahap kesihatan
✔ Meningkatkan seri wajah
✔ Mengalakkan kulit menjadi lebih tegang, anjal dan lembut
✔ Membekalkan khasiat untuk kulit berseri
✔ Mengurangkan jerawat dan jeragat
✔ Menggalakkan kulit  lebih berseri
✔ Meningkatkan tenaga
✔ Membantu menghasilkan kolagen untuk kulit

Hubungi Feni untuk mendapatkan produk Shaklee melalui salah satu medium di bawah :-

Safeni Feni
SMS | Telegram | Whatsapp: 01115672780
Email: feni8683@gmail.com


Share:

0 Comments

Terima kasih kerana sudi berkunjung ke Blog Kak Feni. Sila tinggalkan komen untuk Kak Feni kunjung ke blog anda kembali. Thanks !