6 Tanda Penuaan Yang Paling Wanita Takuti

Tuesday, February 21, 2017
Tua sebelum waktunya. Menakutkan tidak kira bagi lelaki dan wanita. Tanda-tanda penuaan muncul bermula pada umur 20, 30, 40 tahun dan seterusnya. Antara faktor penuaan ialah terdedah kepada cahaya matahari, stress, kurang tidur dan sebagainya.

Antara tanda-tanda penuaan ialah :-


1) Perubahan pigmen Kulit

Salah satu tanda yang sinonim dengan kulit ialah perubahan warna tona kulit. Jadi jika warna kulit tiba-tiba menjadi pucat, kehitaman, kusam dan kemudian muncul bintik hitam, itu menunjukkan tanda penuaan. Penting untuk menjaga kulit dari sinaran matahari dan memakai pelindung untuk mengelakkan kulit menjadi kering dan mengekalkan kelambapannya.

2) Lingkaran Hitam Bawah Mata

Lingkaran tima terjadi banyak sebab antaranya keletihan, kurang tidur, atau kurang air dalam badan. Jika dibiarkan boleh menyebabkan wajah nampak tua. Paling penting untuk atasi masalah ini dengan mengamalkan hidup yang sihat seperti minum air kosong yang banyak sekurang-kurangnya 8 gelas sehari dan tidur secukupnya.

3) Kulit Kering dan Kendur

Memakai pelembab yang sesuai dengan kulit mampu mengelakkan kulit menjadi kering dan kendur. Pilih pelembab yang sesuai dengan kulit untuk mengekalkan kelembapan kulit. Kulit kering dan kendur adalah salah satu tanda penuaan yang boleh dielakkan jika kena dengan caranya.

4) Lemak berkumpul

Bila kita berumur 30 tahun dan ke atas, kadar metabolisma badan akan menurun dan boleh menyebabkan kegemukkan. Penuaan juga menyebabkan metabolisma badan menurun. 

5) Pori-pori Membesar

Semakin bertambah umur, maka pori-pori kulit kita semakin membesar akibat terjadinya penumpukkan sel kulit mati. Pembesaran pori-pori kulit juga sering dianggap sebagai kulit sedang mengalami penuaan.


6) Mudah Lupa dan Cepat Letih

Paling ketara untuk menunjukkan tanda penuaan ialah mudah lupa dan cepat letih. Zaman berganti zaman dan umur pun semakin meningkat. Bila buat kerja sikit dah penat dan tidak sekuat zaman muda. Ingatan pun seringkali terlupa tentang sesuatu perkara.

Bagaimana cara untuk mengatasi masalah penuaan ?Hanya mengamalkan sesudu Vivix setiap hari dapat membantu mengatasi masalah penuaan. 

Dalam satu kajian telah menemui ramuan aktif di dalam Vivix berupaya untuk mengaktifkan pengawalan utama genetik yang menolong melambatkan penuaan pada tahap selular.


Antara Manfaat Vivix dan Set Kecantikan ialah :


Safeni Feni
SMS | Telegram | Whatsapp: +601115672780
Email: feni8683@gmail.com

No comments:

Terima kasih kerana sudi berkunjung ke Blog Kak Feni. Sila tinggalkan komen untuk Kak Feni kunjung ke blog anda kembali. Thanks !

Powered by Blogger.