Pertama Kali Ku Rasa Laksa Sarawak

Thursday, July 27, 2017
Alhamdulillah hari ni berpeluang untuk makan laksa Sarawak bersama sahabat-sahabat pejabat. Rezeki bila sama-sama nak merasa.

Best jugak rasa laksa Sarawak ni. Ada rasa lemak, kari, masam, manis dan masin. Yang penting kena dengan tekak Mak Jemah. Best la. Lepas ni kena pergi lagi.

Dekat je dengan pejabat ni. Tapi kena pergi dengan kereta la. Kalau jalan agak penat jugak la. Pergi dengan kereta Nadia.




Nama kedai ni Dapur Sarawak yang terletak di  off, 19, Jalan Sarikei, Pekeliling, 53000 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur. Berhadapan dengan Hospital Tawakal. Nak parking agak susah sikit sini sebab terlalu ramai orang. Jadi kami bertiga ambil keputusan untuk keluar awal supaya tidak susah dapat parking.

Sebelum ni makan dekat Yusof Haslam. Best jugak. Hari ni terasa nak makan makanan Sarawak. Selain laksa ada macam-macam jenis menu. So, kalau pergi ramai-ramai tak risau sebab banyak pilihan. Bukan laksa semata-mata. Makanan lain pun ada.

Bila makan laksa ni rasa macam tak kenyang. Haha jadi kami pun order lagi satu makanan iaitu kue tiaw Cantonese. Share bertiga sikit sorang, masa ni rasa perut padat sangat.


Ni lah rupa kuew tiaw cantonese. Memang sedap ditambah dengan cili kicap memang so yummy. Kalau macam ni hari-hari confirm badan gemuk. 

Apa pun alhamdulillah untuk rezeki hari ni. Terima kasih Nadia sebab sudi bawak kami.

No comments:

Tinggalkan komen anda. Terima kasih.

Powered by Blogger.