5 KEBAIKAN ESP SHAKLEE UNTUK WANITA

Tanggungjawab yang berat sebagai seorang ibu, isteri dan pekerja adalah sangat berat dan memerlukan tenaga yang banyak. Pengambilan makanan yang seimbang sangat-sangat diperlukan oleh ibu bagi menjalankan rutin harian yang padat. Namun masa sering mencemburui. Mengambil minuman soya yang berkhasiat ini sangat begus untuk ibu.

KEBAIKAN ESP SHAKLEE UNTUK WANITA


1. MENINGKATKAN SERI KULIT

Berikan protein yang berkualiti tinggi lengkap dengan kesemua asid amino perlu. Protein soya mengandungi isoflavon yang mempunyai aktiviti estrogenik yang membantu merangsang kulit untuk kelihatan lebih muda. Kajian turut menunjukkan bahawa pengambilan isoflavon soya membantu meningkatkan keanjalan kulit.

2. MENGUATKAN RAMBUT DAN KUKU

Keguguran rambut dan kuku yang rapuh sering dikaitkan dengan pemakanan yang tidak sihat serta kurang nutrien, terutamanya protein. Kekurangan asid amino perlu, menyebabkan badan tidak dapat menghasilkan keratin yang mencukupi. Akibatnya, rambut dan kuku kelihatan nipis dan rapuh.

3. MELEGAKAN KETIDAKSELESAAN PERUT

Komitemen dan jadual yang padat menyebabkan pengambilan makanan diabaikan dimana ia boleh mendatangkan masalah ketidakhadaman, pedih hati, perut kembung, dan gastritis, sekiranya dibiarkan berlarutan. Protein soya yang mudah disediakan dan berkhasiat memberikan si ibu hidangan yang cepat pada bila-bila masa, dimana jua. Kajian juga menunjukkan bahawa protein soya dapat mengurangkan penghasilan asid gastrik berlebihan dan memastikan perut sihat.

4. MENYOKONG KEHAMILAN YANG SIHAT

Kesihatan sepanjang tempoh kehamilan adalah amat penting untuk perkembanganbayi serta ibu mengandung. Dalam tempoh ini, ibu mengandung haruslah mengambil protein yang mencukupi bagi memenuhi keperluan janin yang sedang membesar. Pengambilan protein secara konsisten dalam tempoh kehamilan dapat membantu meningkatkan berat dan ketinggian bayi baru lahir, dan mengurangkan peratusan kelahiran bayi yang tidak cukup berat.

5. MENGGALAKKAN PENGHASILAN SUSU IBU

Susu ibu merupakan nutrisi yang terbaik untuk tumbesaran dan perkembangan bayi. Ia juga kaya dengan antibodi yang merupakan sumber imunisasi pertama dalam saluran usus untuk bayi yang baru lahir. Walaubagaimanapun, ibu yang sibuk sering mengabaikan pemakanan mereka semasa tempoh penyusuan. Dengan protein soya yang berkualiti tinggi, ia membantu memenuhi keperluan protein dalam pemakanan seseorang ibu yang menyusu serta membantunya menjalani tempoh penyusuan yang lebih lancar.


Berminat untuk mendapat protein ESP ini bolehlah menghubungi Feni atau klik sahaja ORDER SINI.

Safeni Feni
Shaklee ID : 1193591
SMS | Telegram | Whatsapp: +601115672780
Email: feni8683@gmail.com

No comments:

Terima kasih kerana sudi berkunjung ke Blog Kak Feni. Sila tinggalkan komen untuk Kak Feni kunjung ke blog anda kembali. Thanks !

Powered by Blogger.