Bila AirCond Tidak Berfungsi

Monday, April 23, 2018
Hari ni masuk pejabat agak lambat sebab pergi melawat sahabat suami yang meninggal pukul 3 pagi tadi. Alfatihah untuk arwah. Semoga roh beliau di tempatkan bersama kalangan orang-orang yang beriman.

Masuk pejabat, terus riuh rendah sahabat-sahabat dalam pejabat bagitahu air takde. Jadi jangan makan atau minum banyak-banyak takut susah nak membuang. Kang naya pulak. Aku ni dahlah rumah jauh. Nak balik pun tak berbaloi. Dalam pukul 11 aircond dah mula slow. Mujur ada kipas atas meja. Jadi bolehlah menampung buat hilang sesak nafas.


Kalau takde kipas tak tahu nak bagitahu macam mana. Rasa macam duduk dalam sauna. Mujur bos pun meeting dekat luar. Kalau tak lagi haru biru. Bila semua orang nak cepat-cepat balik, tinggal lah aku seorang diri di pejabat ni.

Ambil mood nak menulis. Alhamdulillah hari nisempat jugak menulis entry tentang produk masa rehat lagi. Sejak buat draft untuk sebulan ni agak konsisten sikit nak menulis. Kalau tak macam blur-blur nak tulis apa.

Kesan berblog ni memang best berbanding main FB dan IG. Hehe sebab hari ni masuk lagi order untuk Carotomax 2 botol. Untuk suami katanya. Taknak pakai spek tapi nak ikhtiar turunkan power mata. Alhamdulillah pilihan yang bijak sebab carotomax memang sangat sesuai untuk mata.

Masa jalan-jalan kat coridor pun ada staff opis sebelah dok tanya-tanya pasal Ostematrix. Alhamdulillah rezeki tak putus-putus. Rasa puas bila dapat bantu orang lain. Semakin berkobar-kobar nak share kebaikan walaupun dugaan pun sama banyak.

Ingat ! Kita berniaga untuk membantu orang lain. Dalam masa yang sama bila berbisnes ni bos kita adalah Tuhan. Kalau kita buat apa yang Allah suka. InshaAllah mudah jer urusan ni. Kalau rasa macam serabut, sakit kepala dan sesak dengan urusan dunia, banyakkan berzikir dan mengingat Allah sebab semua dugaan yang kita hadapi ni dari DIA.

Semoga masalah AirCond tak berfungsi ni kembali pulih macam sedia kala esok. Kalau tak terpaksalah berpanas lagi. Panas dunia weh ! Dah habis positif dah rasa ni.

No comments:

Tinggalkan komen anda. Terima kasih.

Powered by Blogger.