Done Daftar Sekolah TABIKA Untuk Adik Rayyan

Tuesday, October 02, 2018

Hari ni macam biasa bangun awal tapi Adik terlebih excited sebab nak daftar dia masuk tabika tahun depan. Dia cakap dia taknak sekolah sebab nak jaga baby Abang Par (adik Abang Par). Bila dah sampai sekolah dia senyum je.

Alhamdulillah selesai sudah pendaftaran sekolah adik hari ni. Ummi dah ambil borang minggu lepas lagi. Semalam baru complete semua cuma gambar passport je belum ambil lagi. Minggu ni kena pergi ambil gambar di kedai gambar. Tak tahulah macam mana gaya nanti. 

Cikgu cakap kena order baju saiz S sebab nampak adik kecik je. Cakap juga dengan cikgu, kalau tak sekolah rugi pulak sebab abang dulu dah sekolah 5 tahun. 6 tahun dah boleh membaca dan mengira. Cikgu cakap tak mengapa sebab 5 tahun hanya untuk ajar anak-anak tentang disiplin dan berkawan. 

Terima kasih cikgu sebab memahami. 

Tahun depan, adik akan mulakan sesuatu yang baru. 2 tahun ni dia hantar je abang ke sekolah. Tahun depan dia pulak. Yang pastinya dia tak mengamuk nak bangun pagi. Hari pertama tak tahulah macam mana dengan sekolahnya. Adakah ummi kena ambil cuti ? Harus dah sebab abang pun baru pertama kali sekolah rendah dan sekolah agama.

Harapnya semua berjalan dengan lancar dan dipermudahkan.




2 comments:

  1. Tentu seronok dia sekolah tadika nanti.
    dapat ramai kawan

    ReplyDelete
    Replies
    1. InshaAllah tunggu tahun depan macam mana gaya nanti.

      Delete

Tinggalkan komen anda. Terima kasih.

Powered by Blogger.