Cara Create Instagram Story Highlight Menggunakan Apps Canva

Friday, August 16, 2019
Bismillahirahmanirahim. Rasanya dah lama sangat tak share tutorial di blog Kak Feni ni. Hari ni Kak Feni terdetik nak buat Instagram Hightlight Story. Salah satu sebab galak sangat nak buat ni ialah bila tengok ig orang lain nampak cantik dan kemas je. Lepas ni kena belajar susun cantik-cantik balik.




1. First sekali kena download apps CANVA di Googgle Playstore. Ni untuk android macam Kak Feni lah. Apple tu korang pandai-pandai la ye.



2. Bila dah buka Apps, search Instagram Story Highligt Cover


Kat sini akan keluar macam-macam dan boleh pilih ikut suka hati. Nak edit sendiri pun boleh. Kak Feni suka yang simple je.

3. Pilih je template yang ada kat situ.



4. Bila dah pilih boleh start edit ikut kreativiti masing-masing.


5. Pilih warna yang digemari.




6. Bila dah siap boleh terus share di instagram. Kena share di Stories dulu.





7. Bila dah edit bahagia Hightlight tu siap !


Nampak lebih kemas dan cantik. Boleh je ubah ikut suka hati masing-masing. Haha budak-budak zaman nau lebih maju bab macam ni. Tak terkejar dengan teknologi. Namun tak salah untuk belajar dan mencuba.

Selamat maju jaya. 









2 comments:

  1. baru tau, selalu highlight je.. bru la nampk cantik bila org dtg insta kita

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula selalu tengok artis yang guna. Hihi kita pon boleh buat.

      Delete

Terima kasih kerana sudi berkunjung ke Blog Kak Feni. Sila tinggalkan komen untuk Kak Feni kunjung ke blog anda kembali. Thanks !

Powered by Blogger.