I-Sinar Dah Bersinar

Thursday, February 04, 2021

 Alhamdulillah hari ni gaji husband masuk. Bolehlah setel apa yang patut. Gaji Kak feni untuk bulan January 2021 masih delay dan tak tahu bila nak masuk. Allah nasib baik Kak Feni ada apply i-sinar jadi boleh lah tampung yang mana perlu. 


Nasib baik try buat walaupun tahu harapannya tipis. Tak salah mencuba kan? Tengok-tengok duit dah masuk RM1k dalam akaun. Terus Kak Feni bayar sewa rumah. Dah lambat sangat ni sebenarnya. Sepatutnya kena bayar paling lewat pun 1 haribulan setiap bulan. Nasib baik dapat tuan rumah yang baik dan memahami. 

Saat-saat macam ni memang struggle gila. Boleh pusing-pusing duit untuk hidup pun mujur. Nak beli barang yang bukan keperluan ni pun fikir 45 kali. 


Dengan anak-anak sekolah yang kena guna handphone atau laptop untuk belajar. Semalam dan kelmarin adalah pergi survey laptop dekat Bangunan Mara tu. Konon nak beli sebuah supaya senang nak buat homework. Harganya amboi semuanya 2K ke atas. Lari bajet mak nak. Kena kumpul duit lagi la ni.


Tadi pergi sekolah ambil buku teks di sekolah Abang Aus. Ingatkan boleh ambil terus yang adik darjah 1 tapi tak boleh sebab cikgu tak siap susun lagi. Makanya neexweek ummi kena pergi sekolah semula untuk ambil buku teks adik. Nasib baiklah boleh masuk opis lambat. Allah permudahkan segala urusan.


Alhamdulillah dalam sesak-sesak ni Allah tolong jugak. Gaji walaupun lambat tetap bersyukur sebab ada jugak gaji masuk cuma lewat. Jadi kena cari duit lain dulu untuk cover komitmen awal bulan ni. Semoga cepatlah covid ni berakhir. Kita semua akan kembali seperti dulu. InshaAllah.

5 comments:

Terima kasih kerana sudi berkunjung ke Blog Kak Feni. Sila tinggalkan komen untuk Kak Feni kunjung ke blog anda kembali. Thanks !

Powered by Blogger.