Ntah ape2 aku merepek

Thursday, March 31, 2011
Semalam suamiku dapat gaji...alhamdulillah..syukur pada Allah.dapatla aku byr semua apa yang ptt.mcm2 nk kena byr...kira2 balance gaji tinggal le RM200..tuela duit nk buat balanje..aku bersyukur sgt2..walaupun duit kami x byk tapi kami masih mampu lg nk menyimpan...masih boleh menolong org lain.alhamdulillah..itu rezeki kami...kami terima seadanya..

Tadi chatting ngn sorg member kt ym..aku cite la gaji aku sebulan x la byk..ciput jer..RM780 je sebulan...duit tue la aku buat byr duit myk kete, duit parking ngn duit mkn..die terkejut sebab kt Grik pon ade parking..haha..Actually aku jarang beli tiket parking sebab nk jimat kos..huhu..sorila ye.

Dia cakap die paham kesusahan aku..thanks.. aku xdela teruk sgt smpai xleh nk mkn..tapi yela duit gaji nie kena berjimat cermat..xtau ape akan jadi mase depan.Mane tau kot2 esok2 aku nk dpt baby ke ape ke..byk plak duit nk gune..xkn nk harapkan org lagi...

Nasib baik suami aku x byk kerenah..Semua duit gaji die bagi kt aku.Aku la yg selesaikan semua hutang2 atau ape2 berkenaan dgn duit.alhamdulillah..die x pernah berkira pasal duit ngn aku..syukur sgt2 pada Allah sebab dpt suami yg memahami.die ckp ngn aku die x pandai bab2 duit nie..kdg2 aku marah juge sebab duit x ckp.sebab skrg nie sume benda nk pakai duit.jalan sket nk duit.tapi setakat nie kami jarang bergaduh pasal duit..alhamdulillah...

Hari2 aku dtg keje, aku mkn skali je kt ofis...aku tau aku susah nk dpt duit...nk boros x tentu hala..tapi kdg2 aku terboros juge..haha...setan le yg menghasut aku !!bli yg murah2 je..x mahal pon..huhu

Kdg2 bile pk blk, aku keje duit gaji dok abes ke duit myk kete, duit mkn jer...nk merasa beli baju br, kasut br ke beg br xde..huhu..jarang sgt dpt bli brg br...bli yg mane ptt je..x mcm org..kdg2 jeles plak tgk org dok shopping sakan..huhu...

Tapi bile pk2 blk..ade lg org yg lebih susah dr aku..aku bersyukur sgt2 pada Allah sebab xdelah bg aku sgt2 susah..die bg juge peluang kat aku utk kuar berjalan2 w/pn x jauh...hehe sebab aku nie suke berjalan...hilang rase stress...dlu mase bujang2 aku slalu kuar jln2 walaupon x jauh...
Bagi aku duit xde xpe..janji hati senang..btol x?tapi xleh juge...dgn duit mcm boleh jadi...

Rindu nk berjalan mcm dlu...huwaaaa....

No comments:

Tinggalkan komen anda. Terima kasih.

Powered by Blogger.