BILA ASB DAH TAK GUNA BUKU

Friday, July 07, 2017

Hari ni pergi bank sebab nak masukkan duit raya anak-anak. Dok pening fikir nak beli emas ke, masuk tabung haji ke masuk ASB. Last-last masuk jela ASb sebab meben dekat je dengan opis. Jalan kaki 2 3 langkah dah sampai. 

Semalam pergi bank offline. Balik saja. Hari ni bersemangat waja pergi bank nak masukkan duit anak-anak. Bukan apa takutlah terguna kan. Al-maklumlah mak jemah kan ?  Hahahaha

Walaupun raya baru hari yang ke-13 hari ni dan masih berpeluang untuk kumpul duit raya lagi. Mak Jemah tetap nak bank in. Hikhikhik. Kalau ade rezeki kita simpan lain.

Duit raya tahun ni dah terbang RM50 sebab nak beli kereta kontrol satu sorang. Kereta dah hancur walaupun raya tak habis lagi. Last-last ummi ganti balik dengan duit ummi.

Cashier pulangkan balik buku ASB anak-anak. Dia cakap dah tak pakai buku. So, Mak Jemah pun potpet2 la tanya (bukan marah okey). Lepas ni nak cek belen macam mana. Dia cakap semuanya boleh online. Dia explain la. Kena update detail dulu dekat ASB atau mana-mana ejen ASB. Nanti bila kita login dia bagi TAC macam meben2u atau cimbklik tu.

So, bila dah login tu bolehlah semak baki akaun kita berapa. Balik je dari bank terus cuba nak login kat  MyASNB tapi tak boleh sebab website masih dalam proses penyelenggaraan. 1 Ogos 2017 baru okey. So bersama-samalah kita menunggu. 

No ahli pon dah tukar tau. Dia akan bagi no ahli baru tak sama dengan nombor lama. 

Tahun depan dah tak payah pergi bank beratur semata-mata nak update buku ASB masing-masing. Nak update pun hanya di hujung jari. Tapi kesian pulak kat orang tua-tua. Mesti nak cek berapa baki. Huhuhu


No comments:

Tinggalkan komen anda. Terima kasih.

Powered by Blogger.