Vivix Untuk Ibu Berpantang

KENAPA KESIHATAN IBU AMAT PENTING SEMASA TEMPOH BERPANTANG?The important thing to remember: While you're focusing your care and attention on your new baby, remember that it's essential to care for your own health. If you're not well in mind and body, it's that much harder to care for the little person you've brought into the world.

ok jawapannya ibu berpantang wajib jaga kesihatan supaya dapat menjaga bayi yang baru dilahirkan. kalau diri sendiri pun tak terjaga, agak sukar untuk si ibu menjaga bayinya.


Apa dilema seorang ibu yang dalam berpantang? Antaranya ialah :-✿ Sembelit kerana kurang minum air dan sukar untuk meneran
✿ Sakit di bahagian faraj kerana jahitan episiotomi atau koyak sebab kepala bayi besar
✿ Sakit di bahagian faraj akibat jangkitan kuman
✿ Faraj berbau
✿ Pendarahan post partum dengan simptom seperti denyutan nadi yang pantas, pening kepala.
✿ Sakit kepala akibat kesan sampingan epidural atau pra-eklampsia bersama dengan penglihatan kabur dan/atau berasa loya
✿ Imsonia akibat jadual tidur yang berubah mengikut peel bayi
✿ Demam panas
✿ Kemurungan
✿ Berfikir hendak bunuh diri
✿ Sakit rengat
✿ Bengkak susu
✿ Rambut keguguran
✿ Kulit muka pucat
✿ Wajah kurang berseri


MANFAAT VIVIX BAGI IBU BERPANTANG


✔ Menyembuhkan organ peranakan dan
✔ Memulihkan kesihatan rahim selepas bersalin.
✔ Memulihkan luka bersalin sama-ada luka luaran atau dalaman.
✔ Mengembalikan kecantikan tubuh.
✔ Mengelakkan stress atau gila meroyan

Bagaimana vivix bertindak dalam menyembuhkan/memberikan manfaat di atas kepada ibu berpantang?

Vivix Bersifat Antioksidan Paling Unggul


Semasa berpantang, adalah penting kita menjaga kesihatan diri kita di samping kita menjaga bayi. Bunyi macam remeh ye la masa berpantang duk terkurung je dalam rumah mana mungkin kita akan jatuh sakit tapi kita perlu ingat diri kita juga terdedah kepada risiko atas faktor cuaca dan juga kesihatan mereka yang tinggal bersama dengan kita. Malah tak cukup nutrisi juga boleh mendedahkan kita kepada penyakit sebab menu berpantang yang agak strict.
Jadi dengan mengamalkan supplemen yang mempunyai antioksida tinggi sekurang-kurangnya dapat memelihara tubuh badan kita daripada demam, selsema, penyakit berjangkit dan jangkitan kuman.Memperbaiki sel


Proses kelahiran samada normal atau caesar, kedua-duanya akan melalui proses episiotomi, yakni dijahit. Resveratrol di dalam Vivix membantu untuk memperbaiki dan menghasilkan sel-sel baru yang lebih sihat. Jadi luka jahitan cepat sembuh, kering dan kurang risiko bernanah. Ada yang memberikan feedback bila mengamalkan Vivix, luka caesar mereka sembuh dalam masa seminggu. Berbanding mengamalkan ikan haruan, doktor kurang menggalakkan kerana didapati akan menyebabkan adhesions.


Lapisan kulit kita terdiri daripada 3 lapisan iaitu epidermis, dermis dan hipodermis. Hasil feedback daripada rakan-rakan yang mengamalkan ikan haruan semasa anak pertama, kesannya untuk kelahiran anak seterusnya. Sewaktu doc belah perut, doc mengambil masa yang lama iaitu 2-3 jam untuk mengasingkan kulit yang berserabut. Ada rakan saya lapisan kulit antara usus dan rahim sambung menyambung dan ini yang dipanggil adhesions. Bila adhesions berlaku ia menjadi tugas sukar bagi doc kerana untuk memisahkannya bukan satu kerja mudah dan ibu berkenaan juga agak stress kerana terpaksa melalui proses di atas selama berjam-jam.


Memulihkan dan memberikan tenaga selepas proses kelahiran


Vivix mengandungi polyphenols yang membantu untuk meningkatkan mitochondria dalam sel. Bila bilangan mitochondria dalam sel meningkat, badan kita akan merasa lebih bertenaga.
Ibu berpantang perlu sentiasa bertenaga supaya dapat menguruskan diri dan bayi dengan baik.


Resveratrol membantu meningkatkan metabolisme


Dalam tempoh berpantang, kebanyakan daripada kita perlu kurangkan gerakan. Jadi selama 44 hari kita tak dibenarkan untuk exercise. Sedangkan exercise ni penting untuk tingkatkan metabolisme kita. bila amalkan vivix, di dalamnya terkandung resveratrol yang telah dikaji oleh saintis membantu untuk meningkatkan metabolisme. Kalau boleh dalam apa keadaan sekalipun, kita perlu kekalkan tahap metabolisme badan kita. bila metabolisme kita turun, maka kegemukan boleh terjadi akibat makanan susah untuk dicerna.

TESTIMONI VIVIX UNTUK IBU BERPANTANG


Berminat dengan Vivix dan ingin mendapatkan Vivix ? Boleh menghubungi Feni. 

Safeni Feni
Shaklee ID : 1193591
SMS | Telegram | Whatsapp: +601115672780
Email: feni8683@gmail.comNo comments:

Terima kasih kerana sudi berkunjung ke Blog Kak Feni. Sila tinggalkan komen untuk Kak Feni kunjung ke blog anda kembali. Thanks !

Powered by Blogger.