Assalamualaikum Januari

Wednesday, January 17, 2018
Bersawang penuh dengan segala debu. Perlu banyak masa untuk memulihkan kembali semak-semak ni.Ya. Hidup ini perlukan banyak pengorbanan. Ada naik dan turunnya. Bila berada di atas, jangan lupa untuk tunduk ke bawah supaya sentiasa ingat bahawa hidup ini ibarat roda. Kadang-kadang kita di  atas dan kadang-kadang kita di bawah.

Setiap hari cari minimum 20 sebab kenapa aku perlu bersyukur hari ni ?

Jika aku listkan memang akan menjadi lebih. Jadi untuk apa lagi untuk aku tidak bersyukur. Perempuan memang dilahirkan serba kekurangan. Namun janganlah anggap kekurangan itu untuk tidak berusaha. Sekurang-kurangnya semasa hayat ada ini, kita telah berusaha sebaik mungkin.

Syurga itu bukan percuma. Nak dapat syurga perlu banyak pengorbanan.

Nak bangun tahajud tengah malam contohnya. Kena korbankan beberapa minit masa tidur untuk bangun solat tahajud. Masa tahajud adalah masa yang terbaik untuk berdoa.

Sebenarnya Allah dah bagi panduan untuk kita tapi kita yang selalu leka dan lupa. Bila gagal asyik salahkan takdir. Takdir juga yang dipersalahkan. Hihi.


No comments:

Terima kasih kerana sudi berkunjung ke Blog Kak Feni. Sila tinggalkan komen untuk Kak Feni kunjung ke blog anda kembali. Thanks !

Powered by Blogger.