MAKAN SEDAP DI LOKMY

Friday, December 08, 2017
Semalam my bos, Datin Khoo bawak kami makan di LOKMY yang lokasinya di Jalan Mega Kecil, Taman United, 58200 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur. Korang boleh je google tempat tu. My bos selalu pergi tapi disebabkan dari pejabat dia macam confuse sikit jalannya. Jadi guna pakcik WAZE. Nasib baik ada pakcik WAZE yang memudahkan perjalanan kami.

Kami sampai sana dalam pukul 12.30 sebab terlepas jalan di sana. Tau jelan jalan kat KL ni. Salah sikit mesti sesat, tapi tak sesat pun sebab ada bantuan pakcik WAZE ni.

Sampai, kami disambut mesra oleh Tauke kedai. Lupa tanya nama (eh!). 

Cuaca di luar memang sangat-sangat hot. Jadi terus masuk. Tau tak ? Kedai ni dibuat hanya menggunakan kontena. So korang bayangkan sendiri macam mana luasnya kedai tu. Ala nak senang korang boleh je google LOKMY. Dalam fb pun hadow okey.

Kami pergi berlima. Datin, Abang Din, Kak Nor, Kak Diana and me ! So, memang tak tahu nak hoder apa la kan. Ikut jela ape yang Datin suggest.




Untuk kali ni Datin pilih fish & seafood dan flavornya Broth Soup. 


Macam ni lah rupe nye bila sampai. Nampak sedap kan ? memang sedap pun. Bila bukak je api dan tunggu semua mendidih. Masa pergi perut dah memang berdondang sayang mintak di isi dengan segera. Rasa nak ngap masa tu jugak. Namun kena sabar sebab lauk semua tak masak lagi.

Bila dah mendidih, kami semua apa lagi terus capai sudip dan masukkan dalam mangkuk masing-masing. Rasanya wahhhh memang sedap. Sesuai untuk anak kecil yang tak makan pedas. Kami ni suka pedas jadi mintak cili potong. Tambah cili dengan kicap lagi marbelessss. 

Bila semua dah bercampur, nyum nyum makan sampai tak toleh kiri kanan. Hehehe maklumlah perut tengah lapar kan.

Next, order lagi ayam apa ntah nama dia. Tapi memang best. 



Rasa ayam ni best. Ada rasa halia dan kicap serta herba-herba macam halia, serai dan lagi apa ntah. Korang kena cuba sendiri baru tau rasa dia macam mana.

Next Bihun goreng. Lupa nak ambik gambor sebab semua sedang excited menjamu selera. 



Ini namanya BLACK AND WHITE FUNGUS. Rasanya kenyal-kenyal dan masam-masam manis. Feni memang suka benda ni. Datin cakap benda bagus untuk kesihatan. Nyum nyum nyum.



Ni dia minuman yang kami berempat order. Kami order jus yang pior. Memang best. 100% jus dari buah dan sayur. Yang Abang Din dia mintak sayur bayam sebab dia memang suka.



Air Abang Din - Spinach & Green Apple


Air Kak Diana - Watermelon & Flaxseed



Air Kak Noor - Manggo & Pineapple. Yang paling sedap !


Air Feni - Carrot & Ginger. namun dalam tu macam-macam hado. Lemongrass, red apple, lemon and Chia Seed. So yang rasa macam banyak angin macam Feni. Memang elok sangat try.


Ini air for our boss. So healthy. Warm water. Ahaksss nak jage body letewww!


Last sebelum kami berangkat meninggalkan LOKMY. Kami cuba pula dessert dia. Nama dessert ni Durian Double Skin Milk. Walaweh so yummy ! Walaupun susu tapi tak bau susu sangat. Rasa macam dadih gitew. Sejuk je tekak. Kena pulak dengan durian yang rasa lemak-lemak manis. Aummm peminat durian mesti nangisss tengok ni. Confirm satu mangkuk tak cukup. Kekekekeke.


Muka senang hati sebab kekenyangan. Alhamdulillah rezeki. Owner LOKMY yang sangat friendly. Okey next time kami datang lagi. Hihi.


Ni rupa kedai bila lalu ikut depan. Sempat ambik masa dalam kereta je. Cantik dan selesa tempat ni. Kat depan ada special parking untuk customer mereka. Kami parking kat belakang sebab senang dan banyak parking.


Okey tu saja review makanan dan restoran untuk kali ni. Next time ada tempat best boleh jemput Feni buat review ya ? Hihi okey sekian. Review tulus ikhlas dari Feni AKA Mak Jemah.



No comments:

Tinggalkan komen anda. Terima kasih.

Powered by Blogger.