10 Step For Charging Your Life

Thursday, May 31, 2018
Hari ni rasa macam down sangat sebab kurang motivasi kot. Lebih-lebih lagi badan rasa cepat penat. Stress dengan kerja yang menimbun dan alasan paling tak best puasa. Huhu.

Bila puasa ni badan memang macam lemah je. Nak-nak pulak lepas berbuka memang hentam makanan banyak-banyak. Bila makan banyak badan jadi letih dan lemau. Nak buat amal ibadat pun penat. Adeiii.

Sempena bulan Ramadhan yang dah tinggal setengah bulan je lagi ni belum terlambat untuk mulakan hidup baru.



Sebenarnya motivasi ni kita sendiri yang kena cari. Buat dan terus buat. Nak melawan perasaan malas tu memang susah sangat. Lebih baik letih dengan buat kerja daripada letih dari tak buat apa-apa. Contohnya macam kalau cuti. Kerja membongkang je. Rumah bersepah. Kain baju tak berlipat dan akhirnya aku yang sesak sendiri. Haha

Jadi lebih baik lah aku buat kerja. Bila dah penat betol-betol baru tidur. Tidur pun boleh lena dan nyenyak. Rasa masa tu berlalu dengan pelbagai kerja yang berfaedah. Paling best aku takde masa nak membawang pasal orang lain. Membawang benda yang baik okey lah. Kalau membawang buat ketupat memang dapat dosa free.

Memanglah hidup ni bukan tentang kita saja tapi kalau diri sendiri pun tak boleh nak jaga macam mana kita nak jaga orang lain. Adeiii ni sekadar pandangan sendiri saja okey. Sekarang ni bukan boleh main tulis je. Salah tulis kena kecam. Apapun teruskan berbuat baik untuk diri sendiri, keluarga, agama dan negara.


No comments:

Tinggalkan komen anda. Terima kasih.

Powered by Blogger.