Kembali Bertugas Setelah 4 Hari Bercuti

Ewah kau, orang lain 3 hari cuti kau tambah sehari.

Jumaat lepas ada emergency case tu yang kena EL. Urusan anak-anak memang tak boleh nak dielakkan. Hari ni kembali bertugas dengan list kerja yang sangat menimbun.

Cuti kali ni kami tak kemana pun hanya duduk dan lepak di rumah je. Habis baju basuh, sidai dan lipat. Lantai berkali-kali mop. Jadi suri rumah sepenuh masa untuk 3 hari. Jumaat tu duduk rumah mertua tunggu anak-anak sekolah.

Sabtu tu, lepak rumah layan anak-anak. Hari merdeka jatuh hari Sabtu, jadi abah dapat cuti. Anak-anak mula mengamuk nak keluar jalan. Kami tak tahu nak pergi mana sebab dah petang. Kami bawa anak-anak pergi karaoke. Masing-masing suka menyanyi ikut abahnya,





Nak menghilangkan rasa bosan. Anak-anak ni kalau tak bawa keluar mulalah jom kita pergi jalan-jalan. Entahlah tahun ni macam tak ada mood nak pergi bercuti. Tahun lepas puas jalan sana sini. Tahun ni banyak duduk rumah dan lepak dengan family je.

Tahun depan inshaAllah banyak plan nak jalan. InshaAllah jauh sikit. (semoga tercapailah).

Hadoii banyak benda nak kena plan ni. Banyak kerja yang nak kena buat. Semoga Allah permudahkan segala urusan.

2 Comments

Terima kasih kerana sudi berkunjung ke Blog Kak Feni. Sila tinggalkan komen untuk Kak Feni kunjung ke blog anda kembali. Thanks !