KRISIS PEMULIHAN (HEALING CRISIS)

Wednesday, June 08, 2016

Apa itu proses pemulihan ?

Proses pemulihan atau healing crisis ialah satu proses dimana badan seseorang melalui jangkamasa pembersihan dan pembinaan semula.  Simptom-simptom ini kelihatan seperti penyakit tetapi sebenarnya tidak. Ia adalah tindakbalas oleh tubuh kita disebabkan oleh kekurangan khasiat disebabkan oleh tabiat pemakanan kita. Apabila makanan berkhasiat dibekalkan dengan mengejut oleh suplemen maka krisis pemulihan terjadi. Badan akan mula menyingkirkan sisa toksik yang telah lama berkumpul dalam badan.

Pada waktu detoksifikasi ini ada kemungkinan pengamal suplemen akan merasa pening, loya, kelesuan, sakit kepala, ketidakhadaman (perut lapar atau kembung), cirit-birit, kahak berlebihan, kencing yang lebih kerap, badan terasa panas, berpeluh dan lain-lain. Simptom-simpton ini selalunya berbeza antara individu dan akan berlalu 1 hingga 2 minggu. Ada juga sehingga 2 ke 3 bulan.

Anda disarankan supaya minum banyak air kosong dan rehat yang secukupnya. Makanlah makanan yang sihat seperti lebihkan sayur-sayuran dan buah-buahan.  


Krisis pemulihan adalah petanda yang baik ?


Jawapannya ialah ya kerana krisis pemulihan adalah satu petanda yang menunjukkan bahawa makanan tambahan atau suplemen yang anda ambil itu berkesan.

Ada sesetengah orang mungkin fikir bahawa kesihatan mereka semakin teruk namun itu adalah proses penyembuhan semulajadi yang sememangnya satu petanda yang baik untuk bergerak ke arah proses penyembuhan yang sebenar.

Krisis pemulihan ini berbeza-beza antara individu. Sekiranya tidak ada krisis pemulihan, ia mungkin disebabkan keadaan tubuh yang tiada toksin atau kesihatan anda berada pada tahap optimum atau mungkin juga badan anda terlalu lemah dan tidak dapat melalui proses penyembuhan.

Kenalpasti punca dan masalah berlakunya krisis penyembuhan antaranya ialah :


MATAHIDUNG DAN TEKAKRONGGA ORAL


TELINGA


KULIT


KAKI DAN TANGAN


KEPALAKENCING


NAJIS


TUBUH


Dapatkan suplemen untuk keperluan nutrisi anda hari ini. Hubungi saya untuk maklumat lanjut.


Safeni Feni

SMS | Telegram | Whatsapp: 01115672780
Email: feni8683@gmail.com


No comments:

Terima kasih kerana sudi berkunjung ke Blog Kak Feni. Sila tinggalkan komen untuk Kak Feni kunjung ke blog anda kembali. Thanks !

Powered by Blogger.