PETUA MENGHILANGKAN SUNBURN TERUK DENGAN MUDAH

Sunday, August 13, 2017
Sunburn ni kalau dah kena kat kulit memang makan masa untuk pulih. Ada yang sampai menggelupas kulit dan pedih-pedih sebab nak pulihkan sel kulit.

Ni ada beberapa petua yang boleh diamalkan supaya kulit cepat pulih dan kembali kepada sedia kala.

1. Pakai Pelembab Sebelum Keluar
Bila dah kena sunburn ni. Kulit kita akan menjadi kering dan gelap. Jadi untuk memudahkan proses pemulihan sel-sel kulit, pakailah pelembab muka yang sesuai untuk kulit. Pilih yang bebas bahan kimia supaya dapat mengekalkan kelembapan kulit dan dalam masa yang sama memulihkan sel baru.

2. Banyakkan Minum Air Kosong
Benda ni memang paling penting. Air membantu menyeimbangkan kelembapan kulit. Kurang air boleh menyebabkan kulit mudah kering dan bersisik. Bila dah kena sunburn tu lagi teruk nak pulih.

3. Banyak Makan Buah-buahan dan Sayur-sayuran
Buah-buahan dan sayur-sayuran yang berwarna warni ini sangat kaya dengan serat dan air. Ia membantu melancarkan perjalanan darah yang membantu dalam menyingkirkan sel-sel mati.

4. Amalkan Suplemen
Ini adalah paling mudah sebab dengan mengamalkan suplemen yang betul boleh membantu dalam memulihkan sel-sel kulit yang dah tak berfungsi tu. Antara suplemen yang disarankan ialah ESP dan Vitamin C.Sekiranya anda juga berminat untuk mendapatkan 2 produk hot ni jangan malu kontek Feni ye. 

Safeni Feni
Shaklee ID : 1193591
SMS | Telegram | Whatsapp: +601115672780
Email: feni8683@gmail.com

No comments:

Terima kasih kerana sudi berkunjung ke Blog Kak Feni. Sila tinggalkan komen untuk Kak Feni kunjung ke blog anda kembali. Thanks !

Powered by Blogger.