5 CARA TAMBAH SUSU IBU

Thursday, October 18, 2018
Berpantang dan masalah susu badan yang sikit atau tidak keluar sering berlaku dikalangan ibu yang baru lepas bersalin. Masalah susu badan yang kurang serta anak yang menangis akibat kelaparanboleh mendatangkan tekanan kepada ibu.
Beberapa cara yang boleh ibu-ibu amalkan supaya susu ibu kembali meriah untuk si manja.

1. Banyakkan Minum Air Suam

Selalunya berpantang macam orang lama-lama, kita memang tidak dibenarkan minum air banyak. Namun kekurangan air dalam badan boleh menyebabkan badan menjadi hidrat. Bila kita kurang air, perjalanan darah dan oksigen pun terbantut. Jadi banyakkan minum air suam atau air panas ketika dalam pantang.

2. Makan Buah-buahan dan Sayur-sayuran

Buah-buahan dan sayuran yang segar memang digalakkan ketika dalam pantang. Namun hendaklah dipilih juga jenis buah dan sayur itu. Sayuran dan buah-buahan yang sejuk dan gatal harus dielakkan untuk mengelakkan ibu dan bayi masuk angin dalam badan. 

3. Makan Makanan Yang Seimbang

Pilih makanan yang sihat ketika dalam pantang. Sekarang ni banyak resepi untuk menu orang pantang yang bukan sahaja menambahkan susu badan malah meningkatkan tenaga bagi ibu. Lebihkan serat dalam makanan supaya dapat mengelakkan sembelit dikalangan ibu berpantang.

4. Elakkan Stress Ketika Dalam Pantang

Stress boleh menyebabkan susu badan tidak keluar. Jadi ibu-ibu harus menjaga emosi supaya tidak terlalu tertekan dengan keadaan. Minta bantuan orang sekeliling untuk melakukan kerja-kerja berat dan dapatkan sokongan dari suami.

5. Amalkan suplemen atau vitamin untuk kekal cergas 

Pengambilan suplemen dan vitamin bagi mencukupkan nutrisi ibu berpantang sangat penting. Ia bukan sahaja membantu ibu kekal bertenaga sepanjang tempoh berpantang malah susu badan juga boleh meriah.

SUPLEMEN SHAKLEE TAMBAH SUSU IBUHarga untuk set prenatal ini adalah seperti di bawah.Dapatkan Harga Istimewa SET PRENATAL ini dengan Kak Feni.

Safeni Feni
Shaklee ID : 1193591
SMS | Telegram | Whatsapp: +601115672780
Email: feni8683@gmail.com

No comments:

Terima kasih kerana sudi berkunjung ke Blog Kak Feni. Sila tinggalkan komen untuk Kak Feni kunjung ke blog anda kembali. Thanks !

Powered by Blogger.