SESI MERAPU MERABAN

Tuesday, October 10, 2017
2 hari pergi BSN sebab nak buat akaun baru tapi tak berhasil. Semalam pergi nak update buku lama. Last-last dia kata tak wujud. Kuang hajooo. Jangan la cakap tak wujud. Cakap je dah expired. Mati dah akaun ni. Ewahh pandai la aku. Ampunnn.

Hari ni second time aku dengan nadia berjalan kaki membakar lemak untuk membuka akaun BSN yang baru. Last-last dia mintak nak Letter Offer from ofis dengan bil utility. Amboi-amboi. 2 kali mak jemah jalan tapi bersabar jela dia kata syarat dari bank Negara. Okey.

Esok kita cuba lagi kt BSN Batu 9 Hulu Langat. Harapnya takde masalah la lagi. Bila nak marah ingat "setiap kesulitan itu ada kesenangan'. InshaAllah kalau ade rezeki ada lah. Kita ni manusia hanya mampu merancang. Kalau Allah tu kata ada rezeki aku. Takkan kemana.

Bila pikir-pikir jadi stress jadi apa pun berbalik kembali pada Allah. Kita dah usaha yang terbaik. Esok bila dah berjaya akan kenang balik susah senang nak menuju kejayaan. Bukan senang nak senang dan bukan susah nak susah. Ingat Allah hati akan jadi lebih tenang.

Menulis ni untuk mengubati hati sendiri

No comments:

Tinggalkan komen anda. Terima kasih.

Powered by Blogger.