Peperiksaan Online SPA - Pembantu Makmal Gred C19


Hari ni Kak Feni dah setel jawab soalan untuk peperiksaan online SPA. Tahun ni dah 2 kali jawab exam dan pagi tadi untuk kali ke-3. Kalau ada rezeki nak masuk goverment apa salahnya kan.

Bukan tak seronok kerja sekarang. Seronok sangat dah. Bos yang baik, sahabat di pejabat baik dan environment pun bagus. Tempat kerja dekat dengan suami. Jadi apa salahnya mencuba nasib. Mana tahu kan kalau ada rezeki ke sini.

Tak sangka bila dah berumur macam ni, kerajaan masih jemput untuk jawab soalan. Haha secara tak langsung menambah ilmu dan pengetahuan juga. Pengalaman jawab soalan pun dah ada. Jadi boleh apply kan untuk jemputan akan datang.

Apa orang kata. Learn from mistake dalam bahasa Melayunya "belajar dari kesilapan". Ewah !!

Apa Jawatan Yang Ditawarkan Kali ni ?

PEMBANTU MAKMAL GRED C19


Kak Feni belajar tak tinggi mana, jadi okeylah dengan taraf jawatan yang ditawarkan itu. Apapun alhamdulillah. 

Tahun ni dah 6 tahun Kak Feni kerja di company sekarang. Masih bertahan walaupun pelbagai ujian dan cabaran yang datang. Stress, menangis, nak marah, kecewa, happy dan macam-macam dah pernah rasa. Dari kosong sampai terer macam hari ni semuanya belajar dengan pengalaman.

Mari kita berangan, kalaulah dapat jawatan ni. Jadi Pembantu Makmal lah Kak Feni. 


DESKRIPSI TUGAS PEMBANTU MAKMAL GRED C19

Berikut merupakan tugas Pembantu Makmal Gred C19:

Melakukan analisis kimia atau mikrobiologi ke atas sampel-sampel rutin, menolong menyelenggara kelengkapan analisis, penyediaan stok reagen dan melaksanakan tugas-tugas lain yang diamanahkan oleh pegawai atasan.

Kumpulan : Pelaksana
Kementerian/ Jabatan : Pelbagai Kementerian/Jabatan

Sumber : SPA

Apapun berbalik pada rezeki. Kalau dah rezeki kita kat situ, inshaAllah pasti ada jalannya.






1 Comments

  1. semoga kak feni berjaya dpt kerja dgn gomen nanti. In Shaa Allah..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi berkunjung ke Blog Kak Feni. Sila tinggalkan komen untuk Kak Feni kunjung ke blog anda kembali. Thanks !