CARA PALING MUDAH HILANGKAN PARUT CHICKEN POX DI MUKA

Thursday, November 02, 2017

Feni kena chicken pox semasa unur 19 tahun. Ketika itu masih belajar di tingkatan 6. Masa kena chicken pox ni doktor bagi cuti 2 minggu 2 minggu. Jadi sebulan la semuanya. Chicken pox ni adalah salah atu penyakit yang berjangkit. Jadi memang kena ambik cuti.

Seksa betul bila kena chicken pox ni. Feni sampai malu nak pergi sekolah. Kawan-kawan pulak ada yang nakal, panggil Feni dengan gelaran dinosour. Masa tu memang sangat malu tapi pergi jugak sekolah sebab periksa dah nak dekat.

Nak pulihkan kulit yang bertompok-tompok ni memang mengambil masa yang lama. Dulu tak kenal pun suplemen-suplemen ni. Tau pergi balik sekolah je. 

Bila dah masuk alam pekerjaan parut chicken pox yang bertepek di atas dahi masih ada. Jenuh jugakla nak hilangkan. Feni pernah cuba beberapa petua untuk hilangkan parut chicken pox ni. Maklumlah malu nak jumpa orang.

Petua nak hilangkan parut :-

1. Gunakan kulit kayu manis

Ambil satu batang kulit kayu manis. Kemudian asahkan pada batu lesung jadikan serbuk. Ambil serbuk tadi bancuh dengan air kemudian digosokkan pada tempat berparut untuk membuang sel-sel mati. 

2. Soda bikarbonat dan garam

Yang ni Feni gunakan untuk buat scrub di muka. Seminggu dalam 2 kali buat. Bukan saja parut yang hilang malah black head dan white pun disental sekali.

3. Susu dan kunyit

Yang ni leceh sikit sebab Feni lebih sukakan kunyit hidup, bukan serbuk kunyit. Tumbuk lumat kunyit kemudian dicampur dengan susu tepung. Kemudian dilumurkan pada muka. Kulit akan menjadi lebih lembab dan nampak segar.

4. Gunakan Herbal Blend Shaklee

Dulu tak kenal pun krim ajaib ni. Sekarang ni bila dah kenal memang sangat-sangat memudahkan kerja Feni untuk kekal cantik. Ni Feni selalu gunakan untuk anak-anak. Bila luka ke kena gigit nyamuk ke, naik ruam ke cepat-cepat sapu herbal blend ni supaya parut cepat hilang.

5. Ambil Suplemen

Amalkan suplemen untuk membantu dalam mempercepatkan proses penyembuhan dan juga menghilangkan parut. Antara suplemen yang membantu ialah ESP dan Vitamin C.

Testimoni Herbal Blend 



TESTIMONI ESP DAN VITAMIN 



Selamat mencuba dan untuk order suplemen Shaklee mahupun Krim Ajaib Herbal Blend ni bolehlah menghubungi Feni melalui nombor di bawah :-

Safeni Feni
SID : 1193591
SMS | Telegram | Whatsapp:+601115672780
Email: feni8683@gmail.com

No comments:

Tinggalkan komen anda. Terima kasih.

Powered by Blogger.