SUPLEMEN UNTUK TULANG RAPUH ATAU OSTEOPOROSIS

Tuesday, November 07, 2017
Osteoporosis merupakan penyakit tulang reput yang berisiko besar mengakibatkan patah tulang. Ini adalah kerana tulang tersebut telah hilang ketumpatannya dan kurang kualiti dari segi kalsium atau yang dikatakan kurang “bone mass density “(BMD). BMD biasanya paling maksima pada umur 30an dan berkurangan dengan bertambahnya umur terutama selepas putus haid (menopos).

Patah tulang boleh berlaku di mana-mana tulang tetapi kebiasaannya berlaku pada tulang belakang, pinggul dan pergelangan tangan. Patah tulang biasanya memerlukan pembedahan, kemasukan ke hospital dengan kadar lama, serta boleh mengakibatkan kecacatan yang kekal, kesakitan yang teruk, terlantar di katil dengan agak lama dan kemungkinan kematian.

Di Malaysia, sekurang-kurangnya 1 dalam 3 orang rakyat berisiko tinggi mendapat osteoporosis. Juga didapati bahawa sekurang-kurangnya separuh atau 50% daripada wanita berumur 50 tahun ke atas mengalami patah tulang disebabkan osteoporosis di mana kaum Cina yang paling tinggi diikuti kaum Melayu dan India.

CADANGAN SUPLEMEN UNTUK MASALAH TULANG RAPUH ATAU OSTEOPOROSIS

✿ Ostematrix - Mengekalkan kekuatan tulang. Magnesium dan boron yang ada dalam Ostematrix membantu memastikan kalsium dalam tulang
✿ Collagen Powder - Bahagian-bahagian tulang banyak dibuat dari kolagen
✿ Vitalea - Mengandungi mineral yang diperlukan
✿Vitamin C - Membantu dalam membina kolagen untuk menguatkan tulang dan juga tisu penghubung
✿ Alfalfa Complex- kaya dengan mineral penting
✿ B-Complex - B6, folic menyediakan lebih perlindungan untuk kesihatan tulang
✿ ESP - Membantu penyerapan kalsium dan kekuatan tisu penghubung


Untuk pesanan produk Shaklee dan khidmat nasihat percuma boleh hubungi Feni.

Safeni Feni
Shaklee ID : 1193591
SMS | Telegram | Whatsapp: +601115672780
Email: feni8683@gmail.com

No comments:

Terima kasih kerana sudi berkunjung ke Blog Kak Feni. Sila tinggalkan komen untuk Kak Feni kunjung ke blog anda kembali. Thanks !

Powered by Blogger.